Suoritetut kirjaprojektit

Täältä löytyy listattuna ja lyhyesti selostettuna kaikki kirjahaasteet ja -projektit, jotka olen saattanut kunnialla loppuun tai hylännyt toivottomina tapauksina.


1) 100 kirjaa vuodessa

Tämä on juuri sitä miltä se kuulostaakin, eli  tarkoituksena on lukea yhden vuoden aikana 100 kirjaa. Tämä merkitsee noin kahta kirjaa viikossa, eli kevyin ottein ei kannata tähän lähteä. Itse sain sen aikanani juuri ja juuri suoritettua. Voit itse päättää, minkä kaiken lasket saldoon - minä pelasin säännöillä joiden mukaan kaikki kansien sisään suljettu laskettiin. Koulukirjat, tietokirjat, sarjakuvat, mangat, sekä tietenkin kaunokirjalliset teokset. Jos tykkäisin lukea keittokirjoja tai tietosanakirjoja kannesta kanteen, niin olisin laskenut nekin. Lue haasteen aloituspostaus täällä!2) 30 päivän kirjahaaste

Tässä haasteessa ei tarvitse lukea, vaan kertoa kirjoista, joita on lukenut. Itse noudatin postaus päivässä tahtia, mutta tämä ei ole pakollista. Haasteen päivät ovat seuraavat:

Day 1: Favourite book
Day 2: Least favourite book
Day 3: Book that makes you laugh out loud
Day 4: Book that makes you cry
Day 5: Book you wish you could live in
Day 6: Favorite young adult book
Day 7: Book that you can quote/recite
Day 8: Book that scares you
Day 9: Book that makes you sick
Day 10: Book that changed your life
Day 11: Book from your favorite author
Day 12: Book that is most like your life
Day 13: Book whose main character is most like you
Day 14: Book whose main character you want to marry
Day 15: First “chapter book” you can remember reading as a child
Day 16: Longest book you’ve read
Day 17: Shortest book you’ve read
Day 18: Book you’re most embarrassed to say you like
Day 19: Book that turned you on
Day 20: Book you’ve read the most number of times
Day 21: Favourite picture book from childhood
Day 22: Book you plan to read next
Day 23: Book you tell people you’ve read, but haven’t (or haven’t actually finished)
Day 24: Book that contains your favourite scene
Day 25: Favourite book you read in school
Day 26: Favourite nonfiction book
Day 27: Favourite fiction book
Day 28: Last book you read
Day 29: Book you’re currently reading
Day 30: Favorite coffee table book

Nimet löytyvät oman suoritukseni otsikoista vapaina, itse tekeminäni suomennoksina, jos käytät mieluummin niitä. Lue haasteen aloituspostaus täällä!3) Suuri Klassikkokirjahaaste

Tähän haasteeseen tarvitset listan klassikkokirjoista. Itse käytän äidinkielen viidennellä kurssilla jaettua listaa, jossa on annettu 5-10 klassikkoa jokaista kirjallisuuden aikakautta kohden (antiikki, keskiaika, renessanssi, klassismi, valistus, romantiikka, realismi, symbolismi ja vuosisadanvaihde, modernismi, postmodernismi). Listasta valitaan yksi klassikko jokaista vuoden kuukautta kohden (kun aikakausia on vain kymmenen, me jaoimme kiinnostavimmat aikakaudet eli romantiikan ja postmodernismin kahteen osaan).

Sellaista kirjaa, jonka on jo aikaisemmin lukenut, ei saa valita, ja listaa on noudatettava! (Esimerkiksi alkukieliset teokset ovat pannassa, ja jos listassa lukee jokin tietty teos, sen on oltava se, eikä jokin muu saman kirjailijan teos. Jos listasta poikkeaa, se on korvattava ylimääräisellä työllä - esimerkiksi kun en halunnut lukea Hamletia vaikka listassa luki "Hamlet ja muu vapaavalintainen teos", luin sitten kahden sijasta kolme näytelmää.)

Sinä voit tietysti valita aivan millaisen listan haluat ja lukea vain sieltä kirjan per kuukausi. Näin tulet vuoden aikana sivistäneeksi itseäsi kahdellatoista tärkeällä teoksella! (Eikä sinun sääntöjesi tietenkään tarvitse olla näin tiukat. Kerron vain kuinka olen itse tehnyt.) Lue haasteen aloituspostaus täällä4) Klassikot 2.0

Vuonna 2015 minä ja Liberté halusimme lukea kirjoja, joita pidämme klassikkoina, vaikka ne eivät aina tunnukaan löytävän tietään virallisille listoille. Kävi kuitenkin niin, että haaste hyytyi puolessa välissä, enkä saanut loppuvuoden kirjoja luettua vielä seuraavanakaan vuonna, joten 1.1.2017 päätin siirtää haasteen tälle sivulle. Kenties nuokin kirjat vielä luen, mutta haaste voitaneen julistaa virallisesti kuolleeksi. Tässä listamme:

Tammi- ja helmikuu: Anne Frankin päiväkirja (millä nimellä se painoksesta riippuen kulkeekin)
Maalis- ja huhtikuu: Sieppari ruispellossa
Toukokuu: Kultahattu
Kesä- ja heinäkuu: Sadan vuoden yksinäisyys
Elo- ja syyskuu: Jokin Jules Vernen kirja
Lokakuu: Veljeni, Leijonamieli
Marraskuu: Dracula
Joulukuu: Hohto

Lue haasteen aloituspostaus täällä!5) Kirotut ensimmäiset osat

Tämä projekti oli jalo yritykseni motivoitua uudelleenlukemaan kirjoja, joiden toiset osat olivat jääneet lukematta, koska en enää muistanut mitä ensimmäisissä tapahtui. Se ei oikein ikinä ottanut tuulta alleen - luin siihen muistaakseni kolme kirjaa, joista yksi jäi vielä postaamattakin - joten 1.1.2017 tuntui olevan sopiva aika vaihtaa sen paikkaa tänne keskeneräisten puolelta.

2 kommenttia:

  1. Nyt vasta tajuan, miten järkyttäviä nipottajia me ollaan ton klassikkohaasteen suhteen. Ei saa tehdä sitä eikä saa tehdä tätä ja tuokaan ei nyt kyllä oikeen kelpaa...

    VastaaPoista